Aby bylo jasno

Jaro 2020. Na krku první nouzový stav, úsměvy ztuhlé pod hand made rouškami, v hlavě chaos a obavy. V tv a na monitorech mluvící hlavy, co to s námi myslí strašně dobře. Můžou se přetrhnout, kdo z nich přinese větší osobní oběti ve jménu věcí veřejných.

 

 

Hlavy mluví nepřetržitě dál a slibují nesmysly, řeší hovadiny a ignorují zákonitosti. Lžou, lžou a lžou a u toho se pěkně usmívají. Devíti jasnovidcům z deseti je už teď jasné, že z toho bude totální průser, že nouzové stavy v první řadě poslouží jejich vlastnímu prospěchu a zisku. Že rady odborníků nebudou ignorovat jedině pokud jim půjdou na ruku a pomůžou vytěžit ze situace co nejvíc. Pro upevnění své moci, dolování státní pokladny, násobení vlastního kapitálu. Tohle nebude jen na týden, měsíc, ale minimálně na rok nebo spíš do dalších voleb. Pokud nám další volby dovolí. 

Čtvrtina národa nic neřeší a veze se. Další se baví, vnímá to celé jako vtipnou reality show, zahlcuje net memy a jestli půjde zase volit, hodí to tam zas těm psychopatům a zločincům, protože sranda. Třetí čtvrtina se motá v kruhu, jelikož placatá zeměkoule a Soros a chemtrails a čipy v očkování. Pár procent tomu všemu fandí, má z toho užitek a touží po ještě větší hromádce drobků. Ten zbytek pak skřípe zuby, propadá beznaději a ví moc dobře, že změna je v nedohlednu, v rámci generací. Až konečně vyčpí postkomunistické trauma, dojde k zásadním změnám vzdělávacího systému, bude pochopen význam kritického myšlení. A to je spousta práce na desítky. Když bude vůle.

Chceme to urychlit, chceme se angažovat. 

Korporátní kariéry jsme pověsili na hřebík, protože proč ne, protože v postýlce spí měsíční kluk, náš kluk Marián a my se rozhodli, že s ním budeme aspoň první rok oba. A i pak se budeme snažit, aby nemusel žít ve světě, kdy mu STBácký organizovaný zločinec a psychopat s podporou komunistů a nácků bude diktovat, kdy si smí doma otevřít okno a kdy ne.

My všichni tři, co za tímhle stojíme, chceme žít v kulturní, vzdělané a tolerantní společnosti. Odsuzujeme chování současných elit, přízemní hodnoty jejich podporovatelů, lež, bezohlednost a nenávist s nimi spojenou. Jsme naivní, ale nepolevíme. 

Jsme marian_for_president, česká značka s ambicí dostat do ulic jiná trika. A plakáty na všechny prázdné zdi v téhle zemi. Chceme se ptát, hodně se ptát, stavět věci do souvislostí, upozorňovat na absurdity současnosti, ale také na osobnosti, které si připomenutí zaslouží. Chceme dát prostor ostatním, rozvinout a obnovit ztracený dialog. 

 

∴ autorská grafika z dílny .mfp ∴ spolupráce s externími umělci  organická fair wear bavlna vysoká kvalita zpracování  vyladěné střihy  plakáty v nejvyšší tiskové kvalitě  eko obaly doprava zdarma  krystalické dobro pro všechny prostě trika a plakáty, co hledáš celej život ∴

 

Nedávno jsme strávili fajn odpoledne s Veronikou a Terezou z CzechDesign a pár věcí ohledně naší nové značky spolu probrali. Ve stínu platanu, u výborné kávy, v jednom příjemném vnitrobloku na Novém Městě. Určitě tim pádem toužíš číst dál, takže odkaz na rozhovor máš přímo TADY. 

 

Marián&Tereza&Martin

 

MFP plakáty v profesionální tiskové kvalitě.