Brněnský RE...START má nového parťáka. A my taky

A máme z toho samozřejmě velkou radost. Děkujeme vám za nákupy v naší kategorii Superheroes. Část zisku je totiž určená neziskovým projektům. Takže tentokrát jsme vaši útratu věnovali právě Restartu a podpořili ho vaším jménem. Zároveň je fajn vědět, že Restart spustil prodej našich triček a plakátů ve své brněnské kamenné prodejně i na e-shopu. Pokud chcete tuhle partu podpořit ještě víc, kupujte přímo u nich jak naše věci, tak i krásy dalších českých a slovenských značek.

 

 

 

 

O co vlastně jde a co o sobě sami píšou?

"Obchod Restart vznikl pod křídly neziskové organizace Tripitaka a už od září 2015 dává práci mladým lidem, jejichž startovní čára je daleko za ostatními vrstevníky, překážky před nimi jsou od začátku vyšší a riziko pádu větší. V našem sociálním podniku je zaměstnáme na pár měsíců na tréninkovém pracovním místě.  Z mnohdy bezvýchodné situace jim tak může pomoci slušně placená a zajímavá práce.

Uvítali jsme u nás už několik skvělých malých lidí, kteří u nás „trénovali“ 1-6 měsíců. Rádi jsme se seznámili s každým z nich. Především jsme se ale snažili dát jim prostor nabrat nové zkušenosti, dovednosti a návyky, které využijí v budoucnu. V Restartu mají také možnost uvědomit si, kdo jsou, kam by mohli směřovat a čemu se věnovat. Každému držíme palce, ať je jejich životní i pracovní cesta úspěšná. Od nás si odnesou mimo jiné referenci pro dalšího zaměstnavatele.

V současné době jsme otevřeli sítotiskovou a rukodělnou dílnu v prostorách bývalé Káznice na Cejlu. Tato dílna je také součástí centra Platan  - zázemí a podpora na cestě za duševním zdravím."

 

Přejeme Restartu spousty dalších úspěšných let a nekonečnou radost z práce.